У столиці проведено навчання щодо запобігання поширення на території столиці небезпечних інфекційних захворювань

Дата:

Previous

Next

27 лютого у столиці проведено навчально-тренувальне заняття з метою відпрацювання практичних навичок щодо стану готовності закладів охорони здоров’я та інших служб, установ та організацій стосовно своєчасного виявлення та госпіталізації хворого на гостру респіраторну хворобу, надання кваліфікованої та своєчасної медичної допомоги хворим на особливо небезпечні інфекційні хвороби в м. Києві та проведення відповідних протиепідемічних заходів.

Відпрацювання практичних навичок щодо стану протиепідемічної готовності і проведення протиепідемічних заходів у відповідних закладах охорони здоров’я проходило на базі Комунального некомерційного підприємства «Центр первинної медико-санітарної допомоги №1» та Комунального некомерційного підприємства «Олександрівська клінічна лікарня м. Києва».

За легендою, до медичного закладу звернувся мешканець міста Києва зі скаргами на підвищення температури тіла, загальну слабкість, головний біль та кашель. Хворий повідомив, що тиждень тому повернувся літаком з Італії, де він працював в шпиталі та перебував у контакті із хворими, в тому числі і з хворими на інфекційні хвороби. Подальші дії медичного персоналу та інших служб і відомств було відпрацьовано згідно Плану протиепідемічних заходів аби запобігти занесенню і поширенню на території столиці гострої респіраторної хвороби та небезпечних інфекційних захворювань.

В даних навчаннях приймали участь представники ДУ «Центр громадського здоров’я МОЗ України», Департаменту охорони здоров’я виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації), Головного управління Держпродспоживслужби в м. Києві, Головного управління Національної поліції у місті Києві, Головного управління ДСНС України у м. Києві, Управління з питань надзвичайних ситуацій виконавчого органу Київської міської ради, ДУ «Київський міський лабораторний центр МОЗ України», КНП «Центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф міста Києва» виконавчого органу Київської міської ради, КНП «Олександрівська клінічна лікарня м. Києва» виконавчого органу Київської міської ради та інші зацікавлені служби та відомства.

По закінченню навчально-тренувального заняття було підведено підсумки та обговорено алгоритм дій з метою вдосконалення подальшої взаємодії усіх закладів охорони здоров’я та інших служб, установ та організацій.

Джерело: ГУ ДСНС України у м. Києві

Популярные

Другие статьи
Related

Як навчити дитину читати

Навчити дитину читати - це захопливий і важливий етап...

Как выбрать клуб для занятий фитнесом

Фитнес Киев Выбор подходящего клуба для занятий фитнесом играет важную...

Английский язык для детей по методике Helen Doron

Англійська для дітей Хелен Дорон Изучение английского языка с раннего...