Іллічівець не перейменують до літа

Дата:

Маріупольський “Іллічівець» не будуть перейменовувати до завершення поточного сезону.

Про це Громадському ТБ Приазов’я повідомили у прес-службі клубу. За словами представника клубу, згідно з регламентом турніру, клуб не може змінювати назву під час його проведення. Таким чином, питання про перейменування ФК “Іллічівець» відкладене щонайменше до червня.

Нагадаємо, поточну назву клуб має з 2002 року. З моменту заснування у 1936 році клуб змінив 8 назв – «Завод ім. Ілліча», «Сталь», «Металург» (тричі), «Авангард», «Азовсталь», «Азовець» (двічі), «Локомотив», «Новатор». У 2012 році почесний президент клубу Володимир Бойко заявляв, що «поки він живий, клуб не перейменують». У квітні 2015 Верховна Рада України прийняла Закон «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарного режимів та заборону пропаганди їхньої символіки», згідно з яким мають бути змінені усі назви, пов’язані із діячами комуністичного та нацистського режимів, у тому числі приватних підприємств.

При цьому фанати клубу ніколи не підтримували поточну назву і навіть під час матчів називали маріупольський клуб «Металург».

Зазначимо, що 25 квітня на засіданні ради акціонерів ПАТ «Маріупольський металургійний комбінат ім. Ілліча» буде розглядатися питання про зміну назви товариства.

Популярные

Другие статьи
Related

Як навчити дитину читати

Навчити дитину читати - це захопливий і важливий етап...

Как выбрать клуб для занятий фитнесом

Фитнес Киев Выбор подходящего клуба для занятий фитнесом играет важную...

Английский язык для детей по методике Helen Doron

Англійська для дітей Хелен Дорон Изучение английского языка с раннего...