Вентиляційна витяжка

Дата:

Для збереження тепла в холодну пору року існує чимала кількість рішень. Одним з них є теплообмінник – вентиляційна припливно-витяжна установка з теплообмінником.

Одним з брендів, присутніх на ринку країн СНД і деяких країн Європи, є Prana (Прана). В асортименті представлені як побутові моделі (підходять для вентиляції житлових приміщень), так і напівпромислові та промислові моделі (підходять для великих площ). Акцент в огляді буде зроблений на вітчизняних моделях.

Огляд

Виріб (вітчизняна модель) являє собою зовнішню теплоізоляцію з пластикової трубки з фольги. Такий товар можна купити в магазині https://heatrecovery.shop/. Це і повітропровід, по якому буде надходити повітря (з вулиці в кімнату і назад), і розбірний корпус, що містить:

  • мідний теплообмінник, форма перетину – «шестерня» з великою кількістю зубів;
  • два вентилятори, розташовані на різних кінцях боксу і спрямовані в різні боки: один для припливного потоку (в приміщення), інший для витяжки повітря (назовні).

Живлення — від мережі (відсутня вилка). Управління — за допомогою пульта дистанційного керування або диммера (реостата). Промислові моделі не мають дистанційного керування, управління здійснюється тільки від реостата або блоку управління. Дуже популярною є модель витяжна вентиляція прана 150, що повністю зрозуміло завдяки якості.

Електричний нагрівач також можна розмістити всередині корпусу (опція).
Зовні (з вулиці) на кінці труби круглий пластиковий вентиляційний отвір. Через нього одночасно здійснюється як забір повітря, так і його видалення. Щоб уникнути змішування потоків, точки входу і виходу розташовані в різних місцях: повітря засмоктується через отвори в центрі зовнішньої решітки (праворуч спереду);
повітря видаляється через інші отвори з боків решітки, які оточують невеликий «козирок», і мають дрібну сітку для захисту від різного сміття та комах.

Внутрішня оболонка може переміщатися в повітроводі. При необхідності його можна засунути до упору і перекрити потік повітря.
Важливий момент: фільтра в цій моделі немає, його немає ні в повітропроводі, ні у внутрішньому корпусі. Вам не доведеться турбуватися про чистоту повітря. У вікні відкритого вікна також немає фільтрів, тому акцентувати увагу на їх відсутності не варто.

У всіх моделях кількість повітря, що виходить з вулиці, завжди на 8% більше, ніж витягується. Це робиться для компенсації: оскільки повітря також витягується з кімнати через вентиляційний канал, кухонну витяжку та/або витяжку у ванній кімнаті.

Предыдущая статья
Следующая статья

Популярные

Другие статьи
Related

Як навчити дитину читати

Навчити дитину читати - це захопливий і важливий етап...

Как выбрать клуб для занятий фитнесом

Фитнес Киев Выбор подходящего клуба для занятий фитнесом играет важную...

Английский язык для детей по методике Helen Doron

Англійська для дітей Хелен Дорон Изучение английского языка с раннего...