Дмитро ТЕРЬОМЕНКО: «Ми дуже хочемо зіграти на чемпіонаті Європи!»

Дата:

Центральний блокуючий Дмитро Терьоменко розповів, чому не виступив за національну команду у турнірі «Золотої Євроліги» та поділився очікуваннями від матчів кваліфікаційного раунду чемпіонату Європи-2019.

— Дмитре, як ви оціните для себе останні сезони? Наскільки вони були для вас цікавими та корисними?

– А я щиро бажаю кожному волейболісту хоча б один сезон відіграти в Польщі! Це справді щось неймовірне! Тут не лише федерація, але й кожен клуб постійно піклується про популяризацію виду спорту серед дітей, його загальний розвиток. Ось, наприклад, гравці нашої команди «Радом», по двоє-троє, регулярно відвідували звичайні школи. Демонстрували дітлахам різні технічні прийоми, як то подача чи прийом, проводили цікаві конкурси. Роздавали подарунки, автографи… Тож хіба варто дивуватися, що фактично на кожному домашньому матчі трибуни нашої арени, яка вмішує 2500 глядачів, заповнювалася майже під зав’язку? Грати у цій атмосфері було дуже приємно, але й напрочуд відповідально. Тому сезон вийшов, безумовно, і цікавим, і корисним. Хоча й дуже виснажливим.

— Певно, саме цим можна пояснити вашу відсутність у складі збірної України на змаганнях «Золотої Євроліги»?

– Як я вже казав, сезон у мене вийшов дуже виснажливим. Накопичилася величезна втома, давали знати про себе мікротравми. До того ж я протягом десяти місяців, так би мовити, був відірваний від своєї сім’ї. Тому, коли отримав виклик до збірної, звернувся до керівництва ФВУ з проханням надати мені можливість як слід відпочити та підлікуватися, щоби до поєдинків кваліфікації ЧЄ-2019 підійти у гарному психологічному настрої та хорошій фізичній формі. Дуже вдячний, що до мене дослухалися і пішли назустріч!

У той же час, вважаю, можливість зіграти в рамках «Золотої Євроліги» стала для молодих гравців гарною школою і безцінним досвідом. Тож тепер, не сумніваюся, усім разом нам буде простіше досягнути головної мети. Ми дуже хочемо зіграти на чемпіонаті Європи!

Популярные

Другие статьи
Related

Як навчити дитину читати

Навчити дитину читати - це захопливий і важливий етап...

Как выбрать клуб для занятий фитнесом

Фитнес Киев Выбор подходящего клуба для занятий фитнесом играет важную...

Английский язык для детей по методике Helen Doron

Англійська для дітей Хелен Дорон Изучение английского языка с раннего...